Vin pensiile “de ghetou” pentru supraviețuitorii deportărilor, în emisiunea "Și eu m-am născut în România" Național TV, 7 noiembrie 2015 (2)

Vin pensiile germane de ghetto pentru supravieţuitorii romi ai deportărilor în Transnistria

 

Totul este gratuit! Nu vă lăsaţi păcăliţi, nu daţi bani, nu împuterniciţi pe nimeni, nu renunţaţi la 30% din pensia dvs!
Petre Matei, managerul proiectului “Supravieţuitorii romi ai deportărilor în Transnistria", şi Daniel Vasile, preşedintele ANR, discuta despre pensiile de ghetto (Ghettorenten) în cadrul emisiunii "Şi eu m-am născut în România" de la Naţional TV din 07.11.2015.

Despre proiect:

@ Supravieţuitorii romi ai deportărilor în Transnistria - servicii sociale, combaterea inegalităţilor, promovarea toleranţei şi a înţelegerii multiculturale, proiect derulat de Centrul de Resurse pt Comunitate în parteneriat cu Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Ştiinţe Politice; SNSPA; Asociaţia Evreilor din România Victime ale Holocaustului şi Asociaţia Obştească "Porojan".

Proiect finanţat de Fondul ONG în România, Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European 2009 - 2014.

Operator al programului: Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (FDSC)

Proiectul oferă asistenţă specializată pentru ca 100 de supravieţuitori ai deportărilor în Transnistria să beneficieze de drepturile care le revin prin:
- legea 189/2000 (Ordonanţă privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate de către regimurile instaurate în România cu începere de la 6 septembrie 1940 până la 6 martie 1945 din motive etnice): indemnizaţie lunară, asistenţă medicală şi medicamente, transport gratuit, bilete gratuite de tratament în staţiuni balneoclimaterice, scutire de taxe şi abonamente pentru tv, radio şi telefon, loc de veci gratuit.
- Ghettorentengesetz: indemnizaţii lunare oferite de statul german celor care au muncit în ghettouri sau lagăre în perioada nazistă.

În cadrul proiectului va fi creată o arhivă audio/video cu interviuri ale supravieţuitorilor, care va fi folosită în scopuri educaţionale (pentru conştientizarea suferinţelor romilor deportaţi, şi astfel promovarea toleranţei faţă de romi în general).

Echipa:
Manager de proiect: Petre Matei
Asistent de proiect: Irina Nastasă-Matei
Voluntari: Laura Alicu, Teodora Maria Daghie, Mihai Leaha, Alexandra Popescu, Ioana Corujan
Experţi: Emanuela Ignăţoiu-Sora, George Valentin Roman, Arinda Crăciun, Anca Dohotariu, Brînduşa Nicolaescu, Dinu Guţu
Contabil: Maria Prodănel

e-max.it: your social media marketing partner
4.625 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.63 (4 Votes)