August 2014: călătorii pe teren în județele Giurgiu, Dolj și Mureș

August 2014: călătorii pe teren în județele Giurgiu, Dolj și Mureș

 

bucuresti

 

August 2014: călătorii pe teren în județele Giurgiu, Dolj și Mureș: - Bolintin Vale (jud. Giurgiu) - Cerăt, Poiana Mare, Băilești, Podari (jud. Dolj) - Adămuș (jud. Mureș).

De data asta, ne-am mobilizat mai mulți. Au fost două echipe care au făcut, în paralel, cercetările de teren: Petre Matei&Ion Gnatiuc, Mihai Leaha&Adrian Crișan. Au fost identificați și intervievați 29 supraviețuitori.

Despre proiect:

@ Supravieţuitorii romi ai deportărilor în Transnistria - servicii sociale, combaterea inegalităţilor, promovarea toleranţei şi a înţelegerii multiculturale, proiect derulat de Centrul de Resurse pt Comunitate în parteneriat cu Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Ştiinţe Politice; SNSPA; Asociaţia Evreilor din România Victime ale Holocaustului şi Asociaţia Obştească "Porojan".

Proiect finanţat de Fondul ONG în România, Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European 2009 - 2014.

Operator al programului: Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (FDSC)

Proiectul oferă asistenţă specializată pentru ca 100 de supravieţuitori ai deportărilor în Transnistria să beneficieze de drepturile care le revin prin:
- legea 189/2000 (Ordonanţă privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate de către regimurile instaurate în România cu începere de la 6 septembrie 1940 până la 6 martie 1945 din motive etnice): indemnizaţie lunară, asistenţă medicală şi medicamente, transport gratuit, bilete gratuite de tratament în staţiuni balneoclimaterice, scutire de taxe şi abonamente pentru tv, radio şi telefon, loc de veci gratuit.
- Ghettorentengesetz: indemnizaţii lunare oferite de statul german celor care au muncit în ghettouri sau lagăre în perioada nazistă.

În cadrul proiectului va fi creată o arhivă audio/video cu interviuri ale supravieţuitorilor, care va fi folosită în scopuri educaţionale (pentru conştientizarea suferinţelor romilor deportaţi, şi astfel promovarea toleranţei faţă de romi în general).

Echipa:
Manager de proiect: Petre Matei
Asistent de proiect: Irina Nastasă-Matei
Voluntari: Laura Alicu, Teodora Maria Daghie, Mihai Leaha, Alexandra Popescu, Ioana Corujan
Experţi: Emanuela Ignăţoiu-Sora, George Valentin Roman, Arinda Crăciun, Anca Dohotariu, Brînduşa Nicolaescu, Dinu Guţu
Contabil: Maria Prodănel

e-max.it: your social media marketing partner
4.875 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.88 (4 Votes)